20 gallon varmtvannsbereder: Er det riktig størrelse for deg? - Vannvarmer lekker info (2023)

20-liters varmtvannsberedere er en unik størrelse. De er store nok for mindre hjem som ikke krever store mengder varmt vann, men de er et utmerket valg for bruksområder med høy etterspørsel (POU) som baderom med dusj.

Allsidigheten til størrelsen på 20 gallon gjør disse varmeovnene ideelle for mange bruksområder. Denne artikkelen vil dekke det du trenger å vite for å kjøpe en 20-liters varmtvannsbereder og gi deg noen av favorittmodellene våre for å hjelpe deg å begynne å handle.

Innholdsfortegnelse

20-Gallon Water Heater: Is it the Right Size for You? - Water Heater Leaking Info (1)

20 gallon varmtvannsbereder toppvalg

Stiebel Eltron 20 Plus PSH Veggmontert, Tank, Varmtvannsbereder, Hvit

 • Veggmontering sparer gulvplass
 • Kvalitetsfinish. Eleganse som passer til ethvert miljø og dekorasjon
 • Kraftig elektrisk element gir rikelig med varmt vann og lang levetid
 • Fabrikkinstallert Tmso-margin-bottom-alt:auto;mso-list:l1 level1 lfo2'>Justerbar temperaturkontroll for sikkerhet og komfort
 • Temperaturkontroll plassert foran for enkel tilgang

Vår toppvalg på 20 gallon varmtvannsbereder erStiebel Eltron 20 Plus. Det er en elektrisk varmtvannsbereder som går på 240 volt, med en førstetimes vurdering på 30 liter. Dette gjør blant annet dette til en av de best ytende varmtvannsberederne av sin størrelse på markedet.

Stiebel Eltron 20 Plus har et CoPro glass emaljebelegg som bidrar til å forbedre effektiviteten, noe som er avgjørende i disse mindre enhetene for å gi en kontinuerlig strøm av varmt vann, samtidig som varmetapet minimeres. Selskapet støtter dette med en innebygd polyuretanisolasjon for å øke varmeretensjonen enda mer.

En av de unike egenskapene til denne varmtvannsberederen er det faktum at den er designet for å monteres på veggen. Hvis du vil spare plass, er det å montere varmtvannsberederen på veggen. Den har til og med en stilig finish som gjør at den ser skarp ut uansett hvor du har den installert.

20-Gallon Water Heater: Is it the Right Size for You? - Water Heater Leaking Info (3)

Funksjoner å vurdere når du kjøper en varmtvannsbereder

Nårkjøpe en hvilken som helst varmtvannsberederdet er en rekke ting å vurdere, men mindre varmeovner, som størrelsen på 20 gallon, er unike på grunn av deres lavere kapasitet. Selv om mange av hensynene er de samme, har de ofte mer "vekt" fordi de kan ha større innvirkning på varmeovnens ytelse. Her er noen av de kritiske tingene du bør vurdere:

Størrelse og vekt

Enten du planlegger å bruke din 20-liters varmtvannsbereder som enbrukspunktvarmereller ditt primære vannvarmesystem, bør du vurdere varmtvannsberederens dimensjoner. Hvis du skal ha den installert under et skap, i et skap eller et annet trangt sted, er det viktig å sjekke at varmtvannsberederen passer. I tillegg bør du ta hensyn til den ekstra plassen som trengs for strøm- og vanntilkoblinger.

Hvis du skal installere varmtvannsberederen på bakken eller inne i et skap, vil vekten ikke ha så stor betydning. Men hvis du plasserer den på en hylle eller annen plattform, vil du være sikker på at strukturen vil være i stand til å støtte vekten av varmtvannsberederen så vel som det oppvarmede vannet. Dette kan enkelt beregnes ved å legge ovnens vekt til vekten av vann. Bruk dennehendig kalkulatorfor å bestemme hvor mye det oppvarmede vannet veier.

Plassering av vanntilkoblinger

Varmtvannsberedere har to vanntilkoblinger. Den første er et vanninntak, som lar ferskvann komme inn i tanken, og den andre er et vannuttak, som er der det varme vannet forlater tanken.

20-liters varmtvannsberedere har enten disse tilkoblingene plassert på toppen av tanken eller siden av tanken. Selv om det er noen få produsenter, somAmerikansk standard CE-20-ASsom har vanntilkoblinger på både toppen og siden. Dette er spesielt nyttig fordi du kan velge hvilken som fungerer best for din unike installasjon.

Hvis du skal installere varmtvannsberederen på et trangt sted, for eksempel inne i et skap, er det sannsynlig at du trenger en varmeapparat med tilkoblingene på siden av tanken fordi det vil være en begrenset mengde overliggende plass.

Vurdering av første time

First Hour Rating (FHR) forteller deg hvor mange liter varmt vann enheten kan gi når den starter med en full tank med varmt vann. Som et eksempelStiebel Eltron 20 Plushar en FHR på 30. Dette betyr at du kan forvente å få 30 liter varmt vann i løpet av den første timen av bruk.

I mange tilfeller er FHR kanskje ikke en faktor verdt å vurdere, men hvis du planlegger å bruke 20-liters varmtvannsbereder til å betjene en dusj, er det definitivt verdt oppmerksomheten din.

Tankforing

En varmtvannsbereders største fiende er korrosjon. Varmeelementer, vannledninger, T&P-ventiler og andre komponenter kan byttes ut, men når førsttanken begynner å lekkevarmtvannsberederen må skiftes.

Produsenter har flere forebyggende tiltak for å beskytte mot korrosjon. Den første er anodestangen, som er et rundt, langt metallstykke som er installert i tanken. Dens rolle er å ofre seg selv for å forhindre at tanken korroderer.

Den andre forsvarslinjen er selve tankforingen. Produsenter bruker forskjellige typer foringer for å beskytte tankene mot korrosjon. To av de vanligste tankforingene er porselensemaljeglassfôr og glassfôrbelagte, men det finnes også glassaktige emaljebelagte og blå silisiumemaljebelagte tanker.

Den indre overflaten av varmtvannsberederens tank er smeltet sammen med et glassbelegg for å gi beskyttelse mot korrosjon. Som en generell regel har polymerbelegg en tendens til å gi bedre beskyttelse enn glassforede tanker, men hvis du bytter ut anodestangen etter behov og utførerregelmessig vedlikeholddu kan bidra til å beskytte foringen av tanken din, og til slutt levetiden til varmtvannsberederen.

Energieffektivitet

Mindre varmtvannsberedere, som 20-liters enheter, er ikke like energieffektive som enheter i større størrelse. Det betyr imidlertid ikke at du ikke bør se etter funksjoner som kan hjelpe med effektivitet. Isolasjon og materialet som brukes til å produsere varmtvannsberederen kan alle spille en faktor.

Se etter varmtvannsberedere som bruker skum- eller glassfiberisolasjon. Noen enheter vil gi deg enR-vurderingfor å hjelpe deg med å bestemme effektiviteten til isolasjonen. En R-22 eller høyere vurdering for elektriske varmtvannsberedere er ideell. Men du kan alltid pakke varmeren inn i envarmtvannsbereder teppeå bidra til å reduserestandby varmetapog til slutt forbedre effektiviteten.

Garanti

Å gjennomgå garantien er alltid en god idé når du skal kjøpe en varmtvannsbereder. En god garanti for mindre varmtvannsberedere er omtrent seks år, men ta en titt på det som står med liten skrift slik at du vet hva garantien faktisk dekker. De fleste garantier har begrensninger. Det er ikke uvanlig å se garantier som gir lengre dekning på deler, og kortere dekning for arbeidskraft.

Som en generell regel kan du forvente å betale mer for en varmtvannsbereder med lengre garanti, men du kjøper også et produkt av høyere kvalitet.

20-Gallon Water Heater: Is it the Right Size for You? - Water Heater Leaking Info (4)

Bolig vs bobil vannvarmer

På grunn av sin lille størrelse, er 20-liters varmtvannsberedere ofte et utmerket valg for bobiler. IfølgeSeattle Times, bobiler må bruke alle tilgjengelige plasser, noe som betyr at når det kommer til en varmtvannsbereder, kan den være bak et panel inne i veggen, i et skap, under vasken, eller henge på veggen.

Men med det sagt, er det noen store forskjeller mellom vannvarmere til boliger og bobiler.

Kan en vanlig varmtvannsbereder brukes i en bobil?

Svaret er nei. Produserte boliger harSpesifikke kravi forhold til kodeoverholdelse når det gjelder varmtvannsberedere. De må også oppfylle HUD-sikkerhetsgodkjenning.

En bobilvannvarmer må ha en ikke-justerbar temperatur, og kaldtvannsinntakstilkoblingen er plassert på siden av tanken, med varmtvannsutløpstilkoblingen på toppen. Det er også noen andre forskjeller.

Men når du begynner å handle etter en 20-liters tank, kan du finne noen som oppfyller disse kravene. Når dette er tilfelle, vil produsenten typisk oppgi at den kan brukes til produsentboliger.

20-Gallon Water Heater: Is it the Right Size for You? - Water Heater Leaking Info (5)

Topp fire 20-liters vannvarmervalg

Når du begynner å handle etter en 20-liters varmtvannsbereder, setter vi sammen en kort liste over fire av våre favoritter for å hjelpe deg i gang.

Amerikansk standard CE-20-AS

Mens den er klassifisert som en 20-liters varmtvannsberederAmerikansk standard CE-20-AShar faktisk en 19 gallon tank. Den går på strøm og har en kraftig ståltank foret med Dura-glass. Den leveres med en avløpsventil i messing og en temperatur- og trykkavlastningsventil i messing som gir holdbarhet.

20-Gallon Water Heater: Is it the Right Size for You? - Water Heater Leaking Info (6)

CE-20-AS er en av de bestselgende amerikansk standard vannvarmere, og den har en perfekt størrelse for å passe inn i små trange rom. Den bruker 110 volt strøm og kan regenerere varmt vann på omtrent 30 minutter.

En nyttig funksjon ved denne varmeren er vanntilkoblingene. Varmt- og kaldtvannstilkoplingene er plassert på både siden og toppen av enheten, noe som gir deg muligheten til å bruke det settet som fungerer best for ditt unike installasjonsoppsett.

American Standard er et velkjent og respektert navn i vannvarmeindustrien, og er stolte av å sikre at produktene deres oppfyller de høyeste kvalitetsstandardene. CE-20-AS kommer med seks års begrenset tank- og delergaranti.

20-Gallon Water Heater: Is it the Right Size for You? - Water Heater Leaking Info (7)

Amerikansk standard CE-20-AS

 • Ståltank med Dura glassforing
 • Messingventiler
 • Energiavbruddssystem
 • Justerbar termostatkontroll opp til 160°F
 • Alternativer for vanntilkobling på siden og øverst
 • Dimensjoner: 18,5" x 18,5" x 24,88"

A.O.Smith EJCT-20

Den kompakteA.O. Smith EJCT-20har sidemontert VVS og elektriske koblinger for enkel montering. Den har også en manipulasjonssikker avløpsventil i messing for å forhindre ulykker, og har en Coregard-anodestang for å beskytte mot korrosjon.

20-Gallon Water Heater: Is it the Right Size for You? - Water Heater Leaking Info (8)

Varmeren har en R-rating på 8, som er på den lave siden, men den er i stand til å produsere 11 liter varmt vann per minutt. Tanken er glassforet og enheten går på 120 volt strøm og kommer med en begrenset seks års garanti.

A.O. Smith er et toppnavn i bransjen og er kjent for effektive og pålitelige produkter. Selskapet har eksistert siden 1874, noe som gjør det til et av de eldste selskapene innen varmtvannsvarmeindustrien.

20-Gallon Water Heater: Is it the Right Size for You? - Water Heater Leaking Info (9)

A. O. Smith EJCT-20

 • Sidemontert VVS
 • Avløpsventil i messing
 • Coregard anodestang
 • Dimensjoner: 16" x 16" x 31-5/8"

Rheem PROE20 1 RH POU

DeRheem PROE20 1 RH POUvarmtvannsberederen bruker en elektrisk 120 volt strømkilde og har en valgfri veggmonteringsbrakett for ytterligere installasjonsmuligheter. Enheten oppfyller eller overgår kravene i National Appliance Energy Conservation Act

20-Gallon Water Heater: Is it the Right Size for You? - Water Heater Leaking Info (10)

Rheem bruker deres proprietære Rheemglas tankforing for å legge til holdbarhet og forbedre varmerens energieffektivitet. I tillegg kommer enheten med et varmeelement i rustfritt stål, avløpsventil i messing og anodestang av førsteklasses kvalitet, som alle vil øke holdbarheten til varmtvannsberederen.

En overtemperaturbeskytter slår av strømmen hvis varmtvannsberederen når for høye temperaturer, og en automatisk termostat sørger for at vannet ditt alltid har riktig temperatur.

Rheem 20 gallon varmtvannsberederen produserer imponerende 17 liter varmt vann i timen og kommer med seks års garanti på deler og ett års garanti for arbeid.

20-Gallon Water Heater: Is it the Right Size for You? - Water Heater Leaking Info (11)

Rheem PROE20 1 RH POU

 • Rheemglass tankforing
 • Messingventiler
 • Sidekoblinger
 • Valgfritt veggfeste
 • Dimensjoner: 16" x 16" x 20"

Stiebel Eltron 20 Plus

DeStiebel Eltron 20 Pluser en veggmontert elektrisk varmtvannsbereder som er designet for å spare plass. Den har en slank kvalitetsfinish som ser flott ut selv når den er installert på et synlig sted. Kontrollknappen er plassert på forsiden av enheten for å muliggjøre enkel betjening.

20-Gallon Water Heater: Is it the Right Size for You? - Water Heater Leaking Info (12)

Den 20-liters varmtvannsberederen leveres med en valgfri avløpsbeholder som kan monteres på veggen under enheten. Den opererer på 240 volt elektrisitet, og vannvarmeren har en imponerende FHR på 30 liter, noe som betyr at du kan forvente 30 liter varmt vann i løpet av den første timen av bruk.

Stiebel Eltron 20 Plus har en CoPro glass emalje fôr og polyuretan isolasjon, og har en magnesium anode stang. Den regenererer varmt vann på mindre enn 30 minutter, slik at du alltid har varmt vann tilgjengelig.

Stiebel Eltron er kjent for kvalitetsutførelse og selskapet støtter denne varmtvannsberederen med seks års begrenset garanti.

20-Gallon Water Heater: Is it the Right Size for You? - Water Heater Leaking Info (13)

Stiebel Eltron 20 Plus

 • Magnesium anode stang
 • CoPro glass fôr
 • FHR 30 liter
 • Inkludert dreneringspanne
 • Dimensjoner: 20,5" x 20,5" x 34,25"

Siste oppdatering 2023-08-12 / Tilknyttede lenker / Bilder fra Amazon Product Advertising API

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kelle Weber

Last Updated: 15/12/2023

Views: 6382

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kelle Weber

Birthday: 2000-08-05

Address: 6796 Juan Square, Markfort, MN 58988

Phone: +8215934114615

Job: Hospitality Director

Hobby: tabletop games, Foreign language learning, Leather crafting, Horseback riding, Swimming, Knapping, Handball

Introduction: My name is Kelle Weber, I am a magnificent, enchanting, fair, joyous, light, determined, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.